top of page

SQUID, zelfklevend raamtextiel. De trend voor 2018!

Begin vorig jaar konden wij al kennis maken met dit unieke product, een geweven textiel met een zachte en warme uitstraling welke voorzien is van een zelfklevende lijmlaag. De verwachtingen zijn hoog voor dit product en in 2018 denken wij dat dit een ware trend gaat worden op het gebied van raambekleding. Daarom willen we jullie in deze blog informeren over alle ins & outs van dit unieke materiaal.

Ontwikkeling

SQUID is ontwikkeld door een textiel producent uit België, Lampe Textiles. Vader en zoon Lampe kwamen op een gegeven ogenblik voor een dilemma te staan; in de nieuwe studentenkamer van zoon Lampe mocht niets aan de muren opgehangen worden maar hij wilde uiteraard wel een beetje privacy en overdag toch zicht naar buiten behouden. Met het beplakken van de ramen met reguliere raamfolie zou het zicht naar buiten volledig belemmert worden. Creatief als vader Lampe is zijn ze samen op zoek gegaan naar een oplossing om een 'zelfklevend gordijn' te ontwikkelen. Toen op een gegeven moment duidelijk werd dat het mogelijk moest zijn om een dergelijk product te ontwikkelen zijn ze er voor gegaan. Na ruim twee jaar ontwikkelen en testen is het product nu gereed en kennen wij het nu als SQUID.

Transparantie

SQUID is een transparante stof die het mogelijk maakt overdag naar buiten te kijken, maar die de inkijk naar binnen sterk belemmert. Het effect van SQUID op je raam kan je vergelijken met dat van een glasgordijn of voile. Voorbijgangers kunnen niet naar binnen gluren terwijl jij wél van het buitenzicht kunt genieten en er voldoende daglicht binnenkomt. Dit in tegenstelling tot een etched glass raamfolie waar je helemaal niet doorheen kan kijken en hiermee ook een deel van het daglicht wegneemt. In de avond uren wanneer het buiten donkerder wordt als binnen wordt de inkijk veel minder belemmert. Op dat moment kan je voor volledige privacy de gordijnen of rolluiken sluiten. In onderstaande time lapse video is dat effect goed te zien.

Toepassing

SQUID is een perfecte toevoeging als raambekleding op kantoor, vergaderruimte of werkplek. Maar het is nog breder inzetbaar want doordat het vochtbestendig is en makkelijk schoon te maken kan het ook toegepast worden in een keuken, garage of natte ruimte. SQUID is brandvertragend (M1/B1) en kan temperaturen aan tot 60°C, hierdoor kan het ook toegepast worden in ruimtes waar strenge brandnormen gelden.

SQUID houdt een groot deel van de zonnewarmte buiten en is zo ideaal als zonwerende oplossing. Zonne-warmte wordt twee keer geweerd wanneer je Squid gebruikt. Je hebt allereerst geen luchtlaag tussen je zonwerende materiaal en het glas van je raam. Ten tweede reflecteert het textiel een deel van het zonlicht. Zo hou je de warmte tegen voor die binnenkomt. Afhankelijk van de kleur wordt 25% tot 36% van de zonne-energie weerkaatst. De ervaring leert dat de gevoels-temperatuur met minstens 3°C vermindert. Het is een open ademend textiel en is dus, in tegenstelling tot plastic raamfolie, compatibel met HR++(+)-glas of hoogrendementsglas.

Een groot raam met Squid bekleden kan met een nauwelijks zichtbare naad, mits het nodige geduld en precisie wordt ingezet voor een perfect resultaat. Onze monteurs brengen het graag met precisie bij u aan.

Kleuren

SQUID is verkrijgbaar in een vijftal natuurlijke kleuren welke in elk interieur toepasbaar zijn.