top of page

Leerzame trappen in basisschool

In de Vlaardingse Dagschool Erasmus hebben wij een drietal trappen voorzien van een compleet nieuwe look. De school uit Vlaardingen volgt het programma van 'de Vreedzame school' waarin sociale competenties en democratisch burgerschap centraal staan. Om deze waardes duidelijker uit te stralen in het schoolgebouw is er voor gekozen om de traptreden te voorzien van heldere prints.

Vreedzame school

Met het programma van de Vreedzame school wilt men er voor zorgen dat kinderen op een positieve manier met elkaar omgaan, gezamenlijk beslissingen kunnen nemen, conflicten op kunnen lossen en open staan voor de verschillen tussen mensen. Enkele van deze waardes hebben wij terug laten komen op de traptreden van twee trappen.

Zelfklevende folie

De trappen zijn gemakkelijk om te toveren tot opvallende objecten door het gebruik van zelfklevende folie. Dit is in korte tijd en zonder ingrijpende werkzaamheden door onze professionele monteurs aan te brengen. Op de folie zal altijd een laminaat worden aangebracht wat de levensduur verlengt. Door te kiezen voor een glanzend of mat laminaat geven we de print extra bescherming en zal hij minder snel beschadigen.

Leerzaam

Naast de waardes uit het programma hebben we ook nog een trap voorzien van wat rekenhulp. De delingen van 1 t/m 10 staan vermeld op de trappen en hiermee kan aan de kinderen beeldend uitgelegd worden wat bijvoorbeeld 1/9 deel is van iets.

Mogelijkheden

Door slimmer gebruik te maken van de traptreden ontstaan er eindeloze mogelijkheden om kinderen op een speelse manier kennis bij te brengen. Op de traptreden kan een hoop verschillende lesstof uitgebeeld worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan tafels, breuken, procenten en formules. Naast rekenen kunnen we nog veel meer voorbeelden uitwerken waar je kunt ingaan op klokkijken, nederlandse taal, topografie, geschiedenis enz. De mogelijkheden zijn eindeloos en kunnen precies op uw doelgroep worden afgestemd.

Wij beschikken over verschillende soorten folie waarmee we op allerlei ondergronden kunnen plakken van beton tot aan linoleum. Naast de gesloten trappen is het ook mogelijk om open trappen om te toveren tot een leerzaam of kleurrijk object.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
bottom of page